BLOG

Ik volgde de leergang systeeminterventies en dít betekent dat voor mijn manier van coachen

‘Kennis van zaken én het vermogen om te managen’, zei één van mijn coachees in de zorg over mijn aanpak. Om daaraan te blijven voldoen, dook ik in een volgende leergang. Want uitgeleerd? Ben je gek! Dus, hoe ga je om met conflicten en stagnaties in samenwerkingen? Waar gaat het mis in veelgebruikte oplossingen? En vooral: wat is het alternatief? Ik besloot mijn manier van training en coaching nóg meer waarde mee te geven door mezelf onder te dompelen in het bad van systeeminterventies. Hoe, wat en waarom? Ik neem je mee!

Lees verder

Blog
Meer tijd een aandacht voor de bewoners: hoe dan? Kwaliteitsverpleegkundige, een hype of een blijvertje?

Meer tijd een aandacht voor de bewoners: hoe dan? Kwaliteitsverpleegkundige, een hype of een blijvertje? “Een nieuwe collega! Wat leuk! Maar kwaliteitsverpleegkundige? Wat doet die dan?.” Komt bekend voor wellicht, hé? De functie kwaliteitsverpleegkundige zien we steeds vaker toegevoegd worden aan onze zorgteams. Een functie die eraan bij moet dragen om nog beter aan het Kwaliteitskader te kunnen voldoen.

Blog
Meer tijd en aandacht voor de bewoners : hoe dan? De bezetting en ‘Het Rooster’
{alt_txt}

De bezetting en ‘Het Rooster’ Als je wat blogs en de pagina’s op mijn website hebt gelezen, denk je vast: ‘Daar komt ze weer met dat rooster!’. Tja, die bezettingsperikelen vormen nou eenmaal een rode draad door de problematiek die ik binnen zorgteams tegen kom.

Blog
Tijd voor minder zorgen en meer zorgen
{alt_txt}

De tweede golf. De wereld weer op zijn kop. En jij zit met je handen in het haar. Collega’s en medewerkers worden ziek en de drukte neemt weer toe. Het team loopt op haar tandvlees. En niet zo’n beetje ook. Witte gezichten, kringen onder ogen en boven mondkapjes uit, emoties die om schijnbaar niets hoor oplopen. Je ziet het allemaal gebeuren: het lukt steeds minder goed om tijdens de coronacrisis de kwaliteit te leveren die je als zorgteam zou willen leveren.

Blog
Workshops: “Ik probeer je altíjd wat mee te geven, al hebben we maar een halve dag samen!”
{alt_txt}

Lange trajecten vind ik leuk om aan te gaan. Want dat betekent: uitdaging! Dat ene team weer op de rit krijgen, waarvan de hele organisatie dacht: dat wordt écht niks meer. Of die medewerker die vastgeroest zit in haar routine -van 20 jaar geleden-, toch laten aansluiten bij de nieuwe werkwijze van de organisatie.

Blog
‘Ik lijk wel een oud wijf!’

Het is alweer even geleden dat ik een blog geschreven heb. Was er niets te schrijven dan? Jazeker wel! Genoeg. Maar op de één of andere manier wilde het niet lukken om alles wat in mijn hoofd zit op papier te krijgen.

Blog
Een cadeau voor jezelf

Trakteer jij jezelf wel eens? En dan bedoel ik niet op dat lekkere stuk chocolade of dat patatje. Want daar voel je jezelf achteraf vaak nog schuldig over ook… Nee ik bedoel een echt cadeau aan jezelf. Tijd. ME-time. Uitchecken. Even gewoon zijn?

Blog
Moet de vraag niet zijn? Waar ben je écht mee geholpen?
{alt_txt}

De afgelopen week merk ik steeds vaker dat ik een soort van irritatie voel bij zogenaamde goed bedoelde hulp aan mensen uit de zorg.

Blog
Leidinggeven aan de moeilijkste persoon op aarde; jezelf!
{alt_txt}

Nou gewoon. De regie houden over jouw emoties, jouw focus en zijn. Eigenlijk niet meer dan gewoon goed voor jezelf zorgen. Klinkt makkelijk toch? Of toch niet?

Meer weten?

Laten we dan snel afspreken om een plan van aanpak voor jouw zorgteam of instelling uit te werken. Bel mij op
06 83970475
of laat hier een berichtje achter.