Leidinggeven aan de moeilijkste persoon op aarde; jezelf!

Leidinggeven aan jezelf, hoor ik je denken. Hoe dan?

Nou gewoon. De regie houden over jouw emoties, jouw focus en zijn. Eigenlijk niet meer dan gewoon goed voor jezelf zorgen. 
Klinkt makkelijk toch? Of toch niet?

Merk jij dat als de wind gaat draaien, de hazen anders lopen of zaken in een stroomversnelling raken, dat je toch niet zo veerkrachtig bent als je denkt? Dat er beren op de weg komen? Dat je jezelf onrustig voelt, minder slaap krijgt en zo lekker kribbig wordt tegen andere mensen die toevallig ook met jou in een huis wonen? No worries. Herkennen we allemaal. Zeker nu.

Daarom heb ik acht tips voor je op een rijtje gezet.

Niet omdat het makkelijk is om de onrust weg te poetsen of jezelf in één keer weer oké te voelen. Maar gewoon. Omdat je in het kort wat handvaten krijgt die je op je koelkast of in je toilet kunt plakken. Helpt je focussen. Je te laten nadenken over wat nu echt belangrijk is. 

 

En heb je meer handvaten nodig dan deze acht?

Bel mij even. Je kunt me bereiken op telefoonnummer: 06 83970475 
Gewoon, omdat het kan.

Blog
Ik volgde de leergang systeeminterventies en dít betekent dat voor mijn manier van coachen

‘Kennis van zaken én het vermogen om te managen’, zei één van mijn coachees in de zorg over mijn aanpak. Om daaraan te blijven voldoen, dook ik in een volgende leergang. Want uitgeleerd? Ben je gek! Dus, hoe ga je om met conflicten en stagnaties in samenwerkingen? Waar gaat het mis in veelgebruikte oplossingen? En vooral: wat is het alternatief? Ik besloot mijn manier van training en coaching nóg meer waarde mee te geven door mezelf onder te dompelen in het bad van systeeminterventies. Hoe, wat en waarom? Ik neem je mee!

Blog
Meer tijd een aandacht voor de bewoners: hoe dan? Kwaliteitsverpleegkundige, een hype of een blijvertje?

Meer tijd een aandacht voor de bewoners: hoe dan? Kwaliteitsverpleegkundige, een hype of een blijvertje? “Een nieuwe collega! Wat leuk! Maar kwaliteitsverpleegkundige? Wat doet die dan?.” Komt bekend voor wellicht, hé? De functie kwaliteitsverpleegkundige zien we steeds vaker toegevoegd worden aan onze zorgteams. Een functie die eraan bij moet dragen om nog beter aan het Kwaliteitskader te kunnen voldoen.

Blog
Meer tijd en aandacht voor de bewoners : hoe dan? De bezetting en ‘Het Rooster’

De bezetting en ‘Het Rooster’ Als je wat blogs en de pagina’s op mijn website hebt gelezen, denk je vast: ‘Daar komt ze weer met dat rooster!’. Tja, die bezettingsperikelen vormen nou eenmaal een rode draad door de problematiek die ik binnen zorgteams tegen kom.

Whitepaper: 7 Tips om veerkrachtig te werken

Met deze 7 tips ben je instaat om leiding te geven aan de moeilijkste persoon op aarde: jezelf!