Ik geloof dat …

“… wanneer je echt wilt veranderen binnen je organisatie er ook aandacht moet zijn voor dat wat niet zichtbaar is maar er wel toedoet. Vaak omschreven als ‘gedoe’.

Dat doe ik niet alleen door te kijken naar het team maar ook door te kijken naar de context waarbinnen het team zijn werk doet én naar de individuele medewerkers binnen het team.

Samen met de betrokken partijen kijk ik vanaf verschillende gezichtspunten naar wat er gebeurt.

Met elkaar proberen we de patronen die de verandering of samenwerking in de weg staan te doorbreken door het bedenken van kleine, direct toepasbare interventies.

Door organisaties, teams en medewerkers te leren op een andere manier naar verandering en samenwerking te kijken help ik hen naar meer begrip voor verschil, betere samenwerking en blijvende verandering.”

Hoe doe ik dat?

Wat ik vanuit mijn bedrijf doe is organisaties in de zorg helpen om zicht op en gevoel bij de niet zichtbare drempels en hobbels te krijgen die maken dat de gewenste verandering niet het verwachte effect heeft.

Dat doe ik op verschillende manieren en op verschillende plekken binnen organisaties.

Bijvoorbeeld wanneer ik als procesbegeleider een verander-, of projectteam begeleid. Tijdens het proces leer ik het team om de signalen van gedoe te herkennen en hoe zij daarop in kunnen spelen met interventies die helpen het proces in beweging te krijgen of te houden.

Of als coach on the job voor managers of leidinggevende die worstelen met een team waarin veel gedoe is in de samenwerking, matige kwaliteit van zorg geleverd wordt of het verzuim torenhoog is. Ik vind deze teams geweldig (echt!). En ik weet hoe ik dit soort teams weer op de rit kan krijgen.

Die kennis deel ik graag.

Het delen van kennis doe ik door het ontwikkelen van workshops, trainingen of (team)coach trajecten.

Deelnemers leren bij en van mij:

  • om oog en aandacht te hebben voor het gedoe (of de weerstand, net hoe jij het noemt).
  • Hoe je aan de voorkant gedoe vaak al voor een groot deel kunt voorspellen.
  • Wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat het gedoe de goede kant op rolt.
  • Hoe je vanuit jouw rol en plek in de organisatie bij kunt dragen aan het instant houden van veranderingen binnen je organisatie.

Dit doe ik zowel in-company als via open inschrijvingen op mijn trainingsprogramma’s en workshops.

Ik heb diverse organisaties geholpen

Wil je aan de slag?

Laten we dan snel afspreken om een plan van aanpak voor jouw zorgteam of instelling uit te werken. Bel mij op 06 83970475 of laat hier een berichtje achter.