Even voorstellen...

Ik ben Debby Tol, kwaliteitscoach in de ouderenzorg. Procesbegeleide, trainer persoonlijk leiderschap en kwaliteit voor verzorgenden én verpleegkundigen in het verpleeghuis. 

Rond de eeuwwisseling verruilde ik de directe zorg voor een management functie. Sindsdien heb ik mij verder ontwikkeld in teamprocessen en organisatiestructuur en -cultuur. Daarvoor heb ik diverse opleidingen gevolgd op het gebied  van veranderkunde en systemisch denken. In 2013 behaalde ik mijn professionele trainers- en coach diploma. Sinds 2014 werk ik vanuit mijn eigen bedrijf op het gebied van training en coaching in de zorg. 

In 2022 heb ik een programma voor verzorgenden op het gebied van verzorgend leiderschap ontwikkeld. Zo’n programma stond al heel lang op mijn verlanglijstje omdat dit onderwerp een ondergeschoven kindje is voor deze grote groep medewerkers in het verpleeghuis. Wanneer je op Google ‘leiderschapstraining’ zoekt kom je heel veel opleidingen tegen. Maar geen één voor verzorgenden. Daar heb ik verandering in gebracht. Omdat ook deze medewerkers het heel erg nodig hebben deze skills verder te ontwikkelen. 

Daarnaast verzorg ik voor Growwork de leerlijn Kwaliteitsverpleegkundige in het Verpleeghuis. 
 

In organisaties word ik gevraagd voor team- en leiderschapstrajecten. Vaak gaat het dan om vastgelopen (belemmerende) patronen,waardoor in de onderstroom van alles gebeurt. Dit is moeilijk onder woorden te brengen, veelal niet bespreekbaar, waardoor teams even (soms ook veel langer dan even) niet lekker lopen. 

Zorgorganisaties zetten mij graag in omdat ik in staat ben beweging te creëren daar waar het vast zit. Dat doe ik door dichtbij te zijn, heldere taal te gebruiken, te luisteren, te observeren en te analyseren. Wanneer ik start in een opdracht wil ik als eerste een beeld krijgen van de ontwikkelingsfase waarin een team zich bevindt. Op het vlak van samenwerken én op het gebied van de kwaliteit van zorg. Beide zijn even belangrijk. Het één kan niet zonder het ander. 

Werken in het moment, dat doe ik het liefst. Zonder daarbij de oplossing voor de gestagneerde samenwerking aan te dragen. Ik probeer om de onderstroom boven water te krijgen en van daaruit samen met het team (kleine) interventies te bedenken die de samenwerking weer op gang helpen.

Ik ben recht door zee, communiceer open, zonder vakjargon of academische termen. Dat doe ik bewust, zo begrijpt  iedereen  waar het over gaat. Ik werk met open vizier naar alle partijen die betrokken zijn bij de samenwerking. Mensen noemen mij kritisch, maar altijd met de insteek om met elkaar tot een goede samenwerking te komen. 
 

Teamleden, leidinggevenden en bestuurders benoemen dat ik door mijn ervaring in de directe zorg en aan de management kant uitstekend in staat ben om belangen te wegen en grenzen aan te geven op het gebied van verantwoordelijkheid, invloed en besluitvorming. 

Ik verbind met het liefst voor een langere periode aan een opdracht. Dan is er  tijd en ruimte  voor oprechte verbinding. Uiteraard binnen organisaties die bereid zijn om écht te kijken naar alles wat er speelt. De mooie en de minder mooie kanten. 

Wanneer je alles kunt zien is er niets waar het niet over mag gaan. Alleen dan lukt het om oude patronen te doorbreken naar nieuw gedrag en een fijne samenwerking binnen het team

Meer weten over mijn ervaring en opleiding? Check hier mijn CV

Nieuwsgierig of ik deze mooie woorden echt waar maak? Laten we snel afspreken voor een kop koffie en een goed gesprek. 

Ik heb diverse organisaties geholpen

Wil je aan de slag?

Laten we dan snel afspreken om een plan van aanpak voor jouw zorgteam of instelling uit te werken. Bel mij op 06 83970475 of laat hier een berichtje achter.