Training Persoonlijk leiderschap in de ouderenzorg

Werken in de zorg is intensief. Door de hoge druk op de medewerkers, het werken met het nieuwe Kwaliteitskader én de verantwoordelijkheid die zelfsturende teams dragen, vragen we veel van onze mensen. Het is daarom hartstikke belangrijk dat zij zichzelf goed kunnen managen. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de rol die zij binnen het team vervullen. Persoonlijk leiderschap nemen en dragen. Daarom heb ik, speciaal voor IG verzorgenden, de training “Persoonlijk leiderschap in de ouderenzorg” ontwikkeld.

Waarom persoonlijk leiderschap?

Een positieve werksfeer, collega’s die sterk in hun schoenen staan en op elkaar vertrouwen. Dat is wat persoonlijk leiderschap je oplevert én waarom elk team of medewerker ermee aan de slag zou moeten gaan! Ik zie persoonlijk leiderschap als het leiding kunnen geven aan jezelf. Wanneer dat lukt wordt het ineens een stuk makkelijker om je rol te pakken en je collega’s te motiveren om samen de beste zorg aan de cliënt te bieden. Dan is er de rust om:

•    Werkzaamheden als een team op te pakken. Zelfsturend of niet.
•    De zorg zo in te richten dat de cliënt écht centraal staat.
•    Samen doelen te bereiken.
 

Wat levert investeren in ‘persoonlijk leiderschap’ mijn organisatie op?

Dagelijks loop ik rond in de organisaties waar de zaken niet op rolletjes lopen. Waar een team of een locatie op zijn gat ligt. Echt gek is dat niet, op veel momenten is ons werk namelijk een tijdbommetje. Zoals ik al zei, de druk is hoog, er wordt een andere manier van denken gevraagd en het verzuim is hoog. De problemen beperken zich vaak niet tot één collega, maar treffen een heel team. Zodra medewerkers beter instaat zijn leiding te geven aan zichzelf, kan ook het team weer vooruit. Persoonlijk leiderschap zorgt ervoor dat medewerkers zichzelf kunnen managen. De processen zijn op orde en het team is in staat om te reflecteren op het eigen handelen waardoor de sfeer in een team verbeterd. 

Na deze training zijn zorgmedewerkers in de teams in staat om: 

  • Elkaar scherp te houden en samen het gesprek aan te gaan, ook als dit spannend is.
  • Met elkaar problemen op te lossen en verwachtingen te managen.
  • Te werken binnen de richtlijnen van de organisatie én het kwaliteitskader verpleeghuiszorg.

Aan de slag!

In vijf lesdagen en een terugkomdag leer ik jouw mensen van een bomvolle hooivork naar ijzersterk persoonlijk leiderschap te gaan. Ik geef de training in kleine groepen van 8 tot 10 personen. De investering bedraagt € 2.150,00 exclusief BTW per deelnemer. De training kan ook worden ingezet om een team weer op weg te helpen.
 

De training geef ik ook in company: neem contact met mij op voor meer informatie. 

 

 

Enthousiast maken?

De ervaring leert dat deelnemers na de training enthousiast zijn. Natuurlijk is het confronterend om met jezelf of soms in een team aan de slag te gaan met je ‘zijn’. Maar het resultaat mag er wezen. Deelnemers leren om de moeilijkste persoon ter wereld te managen: zichzelf. Dit levert zoveel comfort in hun werk, maar ook in het persoonlijke leven op, dat ze de training voor geen goud hadden willen missen. 

Ik kan me voorstellen dat jij als leidinggevende nu al medewerkers op het oog hebt voor wie de training geschikt kan zijn. In de brochure hieronder vind je alle informatie op een rij. Wat het een medewerker oplevert tot de inhoud van de trainingsdagen. Handig toch?

Wil je meer weten voor een training aan jouw team? Stuur me dan even een berichtje, graag spar ik over de mogelijkheden.

Download de brochure >

Wil je aan de slag?

Laten we dan snel afspreken om een plan van aanpak voor jouw zorgteam of instelling uit te werken. Bel mij op 06 83970475 of laat hier een berichtje achter.