Workshops: “Ik probeer je altíjd wat mee te geven, al hebben we maar een halve dag samen!”

Lange trajecten vind ik leuk om aan te gaan. Want dat betekent: uitdaging! Dat ene team weer op de rit krijgen, waarvan de hele organisatie dacht: dat wordt écht niks meer. Of die medewerker die vastgeroest zit in haar routine -van 20 jaar geleden-, toch laten aansluiten bij de nieuwe werkwijze van de organisatie. Daar haal ik nou juist mijn voldoening uit. Elke keer als ik weer zo’n traject heb afgerond kijk ik trots naar de mensen (want die moeten het uiteindelijk toch zelf doen), maar zeker ook trots naar mezelf. “Hey! We hebben het toch maar mooi geflikt!”

Maar soms denk ik wel eens: is dat wel dé uitdaging? Want ik heb tenslotte een langere periode de tijd om met dat team of die persoon uit het voorbeeld aan de slag te gaan. En, zonder arrogant te worden hoor, ik weet gewoon vanuit de ervaring die ik heb dat mijn methodes en werkwijze werken.

Daarom ligt er soms voor mij wel meer uitdaging in de workshops die ik geef. Want ik heb dan maar een dag, dagdeel of zelfs korter om, bij vaak nieuwe mensen, wat te weeg te brengen. Dus, vraag je me:

“Debby, kun jij mij ook in een paar uur tijd verder helpen?”

Nou, ik hou je niet langer in spanning. Het antwoord daarop is wat mij betreft een volmondig Jazeker! De workshops die ik geef, zijn zo ingericht dat we gelijk actief worden. We willen iets bereiken, dus moeten daar ook met elkaar wat voor doen! En ik geloof niet zo in het geven van Powerpoints van 100 sheets in een klaslokaalsetting.

Nee. Bij mij moet je aan de bak! En dat is leuk hoor. Want de verschillende workshops die ik geef zijn altijd erg pragmatisch. Er is direct raakvlak met je dagelijkse beslommeringen op de werkvloer en ik ben er ook van overtuigd dat ik je tijdens mijn workshop kan verrassen, op het verkeerde been kan zetten en misschien zelfs wel tot een ander inzicht kan brengen.

En dat maakt dus dat ik Jazeker! durf te antwoorden op de vraag of ik je ook in slechts een paar uur verder kan helpen. En met wat ik je dan geholpen heb? Tja dat is voor iedereen verschillend. Soms:

  • Heb ik je wat kunnen leren
  • Heb ik je een nieuw inzicht kunnen geven
  • Heb ik duidelijk gemaakt waar de problemen binnen een team vandaan komen
  • Heb ik je laten zien waarom je zelf in je werk vastloopt
  • En soms heb je gewoon lekker aan teambuilding kunnen doen en een leuke dag gehad!

“Wat gaan we dan doen tijdens die workshops van jou, Debby?


Jawel, je bent nieuwsgierig geworden hé;) Snap ik. Op dit moment wil ik er twee workshop uitlichten:

Workshop ‘Samenwerken is (g)een pretje’

Tijdens de workshop 'Samenwerken is (g)een pretje' laat ik je zien dat er in een (zorg)team verschillende soorten karakters zitten. En die karakters kunnen soms heel goed met elkaar overweg, maar soms ook wat minder.

En het mooie is: dat is geen toeval! Onze breinen zorgen namelijk voor die verschillende karaktereigenschappen. Als je weet hoe je zelf in elkaar zit, maar ook hoe de ander in elkaar zit, kun je beter op elkaars karaktereigenschappen anticiperen en wordt samenwerken weer een pretje!

Workshop ‘De werkdruk de baas’

Ik heb het op de rest van de pagina’s hier op debbytol.nl al veel vaker gehad over vicieuze cirkels. Die zijn er namelijk overal in de wereld van de problematiek die teamcoaches zoals ik dagelijks in de zorg tegenkomen. Werkdruk is er net zo één. Tijdens de workshop gaan we op zoek naar de onderliggende oorzaken en proberen we zo dat patroon van het steeds maar opvoeren van de (werk)druk te doorbreken.

Meer weten over de workshops die ik noem? Klik dan op de titel van de desbetreffende workshop hierboven. De komende tijd ga ik ook de andere workshops uitwerken en online zetten, zodat jullie daar ook weer van op de hoogte zijn. Enne, stiekem zitten er ook nog wel wat nieuwe ideeën in de pijpleiding… Dus ik hou jullie op de hoogte:).

Wil je aan de slag?

Laten we dan snel afspreken om een plan van aanpak voor jouw zorgteam of instelling uit te werken. Bel mij op 06 83970475 of laat hier een berichtje achter.