Workshop: Samenwerken is (g)een pretje

 

Samenwerken kan lastig worden onder hoge druk

“Het team van afdeling de Lindeboom heeft het lastig. Op de afdeling wonen 10 bewoners al een aantal jaren. In korte tijd zijn er 3 bewoners overleden. De nieuwe bewoners hebben veel zorg en begeleiding nodig. Daarnaast kampt dit team met twee collega’s die langdurig uitgevallen zijn en gaat er binnenkort één collega het team verlaten om een nieuwe uitdaging binnen de organisatie aan te gaan. Dit maakt dat de werkdruk hoger is geworden en er gaten in het rooster zitten. Vanuit de flexpool lukt het niet om deze gaten op te lossen wat maakt dat de overgebleven teamleden regelmatig extra diensten moeten draaien.”

In zo’n geval staat de samenwerking in het team onder hoge druk. Mensen reageren allemaal verschillend op deze druk. Het kan dan helpen als je weet hoe je collega’s in elkaar zitten en waarom ze doen wat ze doen. Maar, het is ook goed om jezelf beter te leren kennen en te leren hoe jouw karakter reageert op dat van een ander!

 

Hoe ziet de workshop eruit?

Tijdens de workshop gebruik ik verschillende methodes en theorieën om de karakters van jou en je medewerkers in kaart te brengen. Ik laat je zien waarom je doet wat je doet en hoe iemand met een ander karakter hier tegenaan kijkt en hierop reageert. Dit helpt je om in de toekomst onder een hoge werkdruk beter te blijven samenwerken. En dat maakt weer dat je die periode van hoge druk op en om het team beter door kunt komen.

"Na afloop van de training weet je wie er nou echt in je team zit en waar je ten opzichte van elkaars karakter staat. Dit helpt je beter te samenwerken."

Voor wie is deze workshop geschikt?

De workshop is er niet alleen voor teams in de problemen, elk team kan deze workshop volgen. Hij is namelijk reuze interessant, interactief en bovenal: leerzaam en leuk! Je kunt het ook zien als een stukje teambuilding; want ik weet zeker dat jullie er als (nog) hechter team uitkomen.

 

Theorieën en methodes in deze workshop:

  • Persoonlijk en verpleegkundig leiderschap
  • Kleurprofilering
  • Communicatie
  • Waarderend Onderzoek

Praktische info:

Aantal deelnemers
Minimaal 8

Duur
Een dagdeel

Trainer
1 trainer/coach (vanaf 13 deelnemers 2 trainers

Kosten
Op aanvraag

Voor wie is deze workshop?
Deze training is ontwikkeld voor teams die door alle hectiek het plezier en de lol in het werk kwijt zijn.

Locatie
Deze workshop kan zowel op locatie als binnen de eigen organisatie gegeven worden. Wel is het prettig om de workshop in een wat grotere, open ruimte te kunnen geven.

Meer weten?

Laten we dan snel afspreken om een plan van aanpak voor jouw zorgteam of instelling uit te werken. Bel mij op
06 83970475
of laat hier een berichtje achter.